Pon, sri, pet: 7-16h
Uto,čet: 7-18h
Sub, Ned, blagdan: zatvoreno
SET – Kurišče za pečenje pizza i materijal za ugradnju peći
Kurišče za pečenje pizza ili kruha za kućne majstore i ljubitelje pripreme pizza, kruha, mesa i drugih jela.
Ugradno kurišče za pizza peć od otpornog termobetona. Kurišče je izuzetno otporno na termička i mehanička opterećenja te istovremeno odlično akumulira toplinu, što omogućava jednostavnu pripremu hrane.
Kurišče se sastoji od više dijelova i jednostavno je za ugradnju. Elementi kurišta se spajaju pekarskom malterom otpornom na visoke temperature.
Set uključuje:
KURIŠTE
4x dno kurišta
1x dno ulaza u peć
3x dio kupole
1x dio kupole za ulaz
1x ulaz u kurište
1x poklopac na vrhu kupole
1x Pekarski malter za lijepljenje elemenata kurišta
3x Izolacijske ploče PROMASIL 1000x500x50 mm (donja)
1x kutija keramične vune za izolaciju kurišta (gornja)
1x Metalna vrata s staklom i regulacijom zraka
1x Dimovodna inox cijev fi 160 mm s lopaticom (preostali dio dimovoda nije uključen)
Unutarnji promjer kurišta: fi 880 mm
Vanjske dimenzije peći: širina 1000 mm, dubina 1190 mm, visina 440 mm
Izlaz dimnih plinova: fi 160 mm
Težina: cca. 433,50 kg (kurište)
UPOZORENJE: Peć mora biti pod krovom i ne smije biti izložena vlazi, padavinama. Kurište je sušeno na 600°C i upija vlagu. U slučaju izloženosti kiši, materijal upija vlagu i pri brzom zagrijavanju može doći do pucanja kupole ili dna kurišta.
HITRA NAVODILA ZA IZGRADNJU PEĆI:
1. Postavite peć na masivnu podlogu od siporeksa/opeke na koju se betonira masivna betonska ploča (8-10 cm).
2. Preporučujemo da na betonsku ploču (ispod dna kurišta) postavite toplotnu izolaciju. Najprikladniji materijal (zbog otpornosti na vlagu i čvrstoće) je izolacijska ploča od kalcij-silikata PROMASIL. Preporučujemo ploču 1000x500x50 mm.
3. Elementi kurišta (dno, kupola i ulaz) montiraju se na ravne izolacijske ploče. Lijepi se pečarskim malterom otpornim na visoke temperature.
4. Kao dodatak, dostupna su metalna vrata s staklom i regulacijom dotoka zraka ili samo metalna rešetka koja se naslanja na vrata.
5. Kupola kurišta oblaže se keramičnom vunom koja osigurava izolaciju kurišta i dugotrajno održavanje visoke temperature u kurištu.
7. Vanjski obod odnosno obloga peći može se izraditi od ploča BrulaPor, siporeksa ili opeke.
8. U slučaju da je obloga peći u obliku kupole i nije pravokutnog oblika, za pripremu betona možete koristiti crni cement koji je otporan na više temperature. Ovaj postupak je zahtjevniji od izrade pravokutne obloge peći.
9. Vanjski sloj zatim se premazuje fleksibilnim ljepilom za keramiku i mrežicom na taj sloj može se zalijepiti dekorativni kamen, opeka, umjetni ili prirodni kamen ili se obrađuje fasadnim žbukom.
10. Peć mora biti pod krovom i ne smije biti izložena vlazi, padavinama. Kurište je sušeno na 600°C i upija vlagu. U slučaju izloženosti kiši materijal upija vlagu i kod brzog zagrijavanja može doći do pucanja kupole ili dna kurišta.
11. Tijekom zimskih mjeseci potrebno je peć zaštititi od prodora vlage (voda u kurištu može smrznuti i dovesti do pucanja elemenata kurišta).
12. Dimnjak peći može biti jednoslojni inox dimnjak, ali preporučujemo trostruki dimnjak s izolacijom, jer u tom slučaju temperatura dimnih plinova je viša – što osigurava bolju vuču peći. Zbog čestih oborina, nužna je izrada dimnjaka s protukapnom kapicom.
13. U slučaju prolaska kroz krov potrebno je koristiti trostruki dimnjak s izolacijom i obratiti pažnju na potrebne razmake (razmak od drvene, metalne i betonske konstrukcije). Preporučuje se izrada požarnog okna kod prolaska kroz krov. Pri izradi dimnjaka potrebno je poštovati važeće propise.
Weight | 500 kg |
---|---|
Dimensions | 120 × 100 × 44 cm |