Opis
Kurište za pećnicu za pizzu ili kruh namijenjeno je kućnim majstorima i ljubiteljima pečenja pizza, kruha, mesa i drugih jela.
Ugrađeno kurište za pećnicu od otpornog termobetona. Kurište je izuzetno otporno na termička i mehanička opterećenja te istovremeno izvrsno akumulira toplinu, omogućujući jednostavnu pripremu hrane.
Kurište se sastoji od više dijelova i jednostavno je za ugradnju. Elementi kurišta se zajedno lijepe s pečarskom žbukom otpornom na visoke temperature.
Sastavni dijelovi:
– 4x dno kurišta
– 1x dno ulaza u pećnicu
– 3x dio kupole
– 1x dio kupole za ulaz
– 1x ulaz u kurište
– 1x poklopac na vrhu kupole
Unutarnji promjer kurišta: fi 880 mm
Vanjske dimenzije peći: širina 1000 mm, dubina 1190 mm, visina 440 mm
Izlaz dimnih plinova: fi 160 mm
Težina: približno 433,50 kg
Pečarska žbuka nije uključena u cijenu.
Vrata pećnice nisu uključena u cijenu.
UPOZORENJE: Peć treba biti smještena pod krovom i ne smije biti izložena vlazi, kiši. Kurište je sušeno na 600°C i upija vlagu. U slučaju izloženosti kiši, materijal može upiti vlagu, a brzo zagrijavanje može dovesti do pucanja kupole ili dna kurišta.
HITRA UPUTSTVA ZA IZRADU PEĆI:
- Postavite peć na čvrstu podlogu od siporeksa/opeke na koju se betonira masivna betonska ploča (8-10 cm). Za to se može koristiti opečnata platforma
- Preporučuje se postavljanje toplotne izolacije na betonsku ploču (ispod dna kurišta). Najprikladniji materijal (zbog otpornosti na vlagu i čvrstoće) je izolacijska ploča od kalcij-silikata PROMASIL. Preporučuje se ploča dimenzija 1000x500x40 mm (može biti i 50 mm), a u slučaju problema s visinom, može se koristiti tanja ploča dimenzija 1000x500x25 mm.
- Elementi kurišta (dno, kupola i ulaz) montiraju se na ravne izolacijske ploče. Spajaju se pečarskom malterom otpornim na visoke temperature.
- Kao dodatak, dostupna su metalna vrata s staklom i regulacijom dotoka zraka ili samo metalna rešetka koja se naslanja na vrata.
- Kupola kurišta oblaže se keramičnom vunom koja osigurava izolaciju kurišta i dugotrajno održavanje visoke temperature u kurištu.
- Vanjski obod odnosno obloga peći može se izraditi od ploča BrulaPor, siporeksa ili opeke.
- U slučaju da je obloga peći u obliku kupole i nije pravokutnog oblika, za pripremu betona možete koristiti crni cement koji je otporan na više temperature. Ovaj postupak je zahtjevniji od izrade pravokutne obloge peći.
- Vanjski sloj zatim se premazuje fleksibilnim ljepilom za keramiku i mrežicom na taj sloj može se zalijepiti dekorativni kamen, opeka, umjetni ili prirodni kamen ili se obrađuje fasadnim žbukom.
- Peć mora biti smještena pod krovom i ne smije biti izložena vlazi, kiši. Kurište je sušeno na 600°C i upija vlagu. U slučaju izloženosti kiši, materijal može upiti vlagu, a brzo zagrijavanje može dovesti do pucanja kupole ili dna kurišta.
- Tijekom zimskih mjeseci potrebno je peć zaštititi od vlage (voda u kurištu može smrznuti i uzrokovati pucanje elemenata kurišta).
- Dimnjak peći može biti jednoslojni inox dimnjak, ali preporučuje se troslojni dimnjak s izolacijom, jer u tom slučaju temperatura dimnih plinova je viša – što osigurava bolju vuču peći. Zbog čestih kiša, nužna je izvedba dimnjaka s protukapnom kapicom.
- U slučaju prolaska kroz krov potrebno je koristiti troslojni dimnjak s izolacijom i paziti na potrebne razmake (odmik od drvene, metalne i betonske konstrukcije). Preporučuje se izrada požarnog okna kod prolaska kroz krov. Pri izradi dimnjaka potrebno je poštovati važeće propise.